Jannetje-Schipper

Bij huur met gratis schipper vaart u onder begeleiding van de ervaren schipper, zelf van haven naar haven. Na het afmeren gaat de schipper van boord en hij stapt pas weer aan boord bij vertrek uit de haven. Tijdens de vaart krijgt u desgewenst uitvoerige instructie en informatie over navigeren en manoeuvreren. Ook op de veiligheidsaspecten wordt gewezen. En uitleg over gebruik van de technische hulpmiddelen (plotter, radar, ais, Aut. Stuurinrichting ect.) wordt ook gegeven. Het reisplan/programma wordt in overleg met u, zodanig opgesteld, dat de schipper binnen 45-60 auto-minuten weer op de thuishaven kan zijn. Dus voor u als huurder, maximale veiligheid, gekoppeld aan optimale vrijheid.

Het kennismakingsgesprek is de gelegenheid voor huurder en verhuurder om informatie uit te wisselen en dan af te spreken of er kan worden gehuurd zonder schipper. Het kan ook zijn dat er wordt afgesproken dat de huurder gedurende 1 of enkele dagen (gratis) de beschikking krijgt over een ervaren schipper.

Huurders die varen met gratis schipper en reisdoelen kiezen met een afstand groter dan 60 auto-minuten van de thuishaven, die dienen er rekening mee te houden, dat kosten van hotelovernachting/schipper door huurder wordt betaald.

Met huurders, die geïnteresseerd zijn om voor langere tijd te huren komen we ook graag in gesprek.